Alpha Languge Center organizeaza tabere de limbi straine ce se adreseaza elevilor cu varsta cuprinsa intre 6-18 ani pntru limbile engleza, franceza, spaniola, italiana si germana. Cazarea se face in regim de pensiune completa, in locatii atent alese din Valea Prahovei, zona Moeciu-Bran, zona Fagaras – Sibiu. Cursurile sunt sustinute de profesori foarte bine pregatiti care stiu sa imbine lectiile predate cu spiritul de joaca si de aventura, astfel incat copii isi vor imbogati cunostintele intr-un mod mai distractiv, mai usor si mai eficient.

Programul taberelor noastre include si activitati sportive (tir cu arcul, baschet, badminton, volei, ping-pong, biliard, fotbal, jocuri individuale si pe echipe), drumetii, vizite la principalele obiective turistice din zona, precum si activitati artistice (pictura, teatru, dans).

Pentru anul scolar 2014 – 2015 taberele vor fi impartite in serii de 6 zile (5 nopti) cu un numar de maxim 20 de copii/serie, in urmatoarele perioade:

 • 1 – 9 Noiembre 2014 (perioada de vacanta pentru clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar);
 • 20 Decembrie 2014 – 04 lanuarie 2015 (vacanta de iarna);
 • 31 lanuarie 2015 – 08 Februarie 2015 (vacanta intersemestriala);
 • 11 Aprilie 2015 – 19 Aprilie 2015 (vacanta de primavara);
 • 20 lunie 2015 – 13 Septembrie 2015 (vacanta de vara);

Copii dumneavoastra sunt in vacanta si va doriti sa aiba un program distractiv si educativ in acelasi timp, departe de televizor si jocurile video? Va oferim noi solutia: day camp!

Taberele de zi au un program de 8 ore/zi (8/9 – 17/18), 5 zile pe saptamana si cuprind:

 • cursuri de limbi straine: 2 ore dimineata – 2 ore dupa-amiaza
 • vizite la muzee
 • vizita oras cu bus turistic
 • recreere in parcuri
 • sport (role, skate, bicicleta, atletism/fitness, inot)
 • arte plastice: pictura, olarit, bricolaj
 • cursuri de dezvoltare personala: comunicare, lucru in echipa, ladership, antreprenoriat, tehnici de invatare,

cate un curs diferit in fiecare zi

 • cursuri de stiinta distractiva (biologie, fizica, chimie, geografie), cate un curs in fiecare zi
 • masa de pranz + 2 gustari

Puteti opta pentru o zi, mai multe, sau un program complet de 5 zile, in care copii vor invata, se vor relaxa, iar dumneavoastra, va puteti desfasura activitatea obisnuita in liniste.

Din cand in cand si parintii au nevoie de o scurta vacanta! Puteti sa va “luati liber” de vineri dupa-amiaza pana duminica seara, lasandu-va cu incredere copiii in compania noastra. Vom merge impreuna intr-o excursie care, garantat, va lasa nu doar amintiri frumoase, ci si lectii invatate in eel mai placut mod cu putinta.

Cazarea se face in regim de pensiune completa, in locatii amplasate intr-un cadru natural deosebit, iar programul include:

 • drumetii
 • vizitarea obiectivelor turistice
 • discoteca, concursuri sportive si artistice
 • conversatii in limbi straine pe durata intregii zile
 • cate un curs de dezvoltare personala (sambata sau duminica)
 • efectuarea temelor sub supraveghere

Cu siguranta, copiii isi vor dori sa va mai ofere si alta data cate o bine-meritata pauza!

Alpha Language Center este una dintre cele mai bune companii din domeniu, specializata in organizarea de cursuri de limbi straine si programe de formare si dezvoltare profesionala si personala. In cadrul departamentul ui special de instruire pentru copii Play!Learn sunt organizate cursuri de limbi straine pentru copii si adolescenti prin programele Alpha Kids si Alpha Teen, special concepute pentru a oferi o experienta placuta si eficienta de invatare. Cu o structura unica, cursurile permit participantului sa dobandeasca rapid un vocabular extins si sa exerseze imediat utilizarea sa.

Cursurile Alpha Kids si Alpha Teen se desfasoara pe tot parcurusul anului scalar, respectiv de lajumatatea lunii septembrie pana la finalul lunii iunie, in cate 2 sedinte a 90 minute pe saptamana si sunt structurate in functie de nivelul de dificultate, astfel:

 • ,,Alpha Kids 1″- (6 – 7 ani, clasa O si clasa I);
 • ,,Alpha Kids 2″ – (7 – 8 ani, clasa a II-a sau clasa a Ill-a);
 • ,,Alpha Kids 3″ – (9 – 10 ani, clasa a IV-a);
 • ,,Alpha Kids 4″ – (1O – 12 ani,clasa a V-a, clasa a VI-a);
 • ,,Alpha Teen 1″- (13 – 14 ani, clasa a VII-a, clasa a VIII-a);
 • ,,Alpha Teen 2″ – (15 – 18 ani, clasa a IX-a, clasa a X-a, clasa a XI-a, clasa a XII-a)

lntr-o atmosfera relaxata, departe de constrangerile scolii, copiii invata mai repede si cu mai multa placere. De aceea, perioada vacantelor este optima pentru participarea la cursuri intensive de limbi straine si programe de dezvoltare personala.

Cursurile de limbi straine sunt structurate pe module, permitand, dupa caz, recuperarea sau progresul rapid si parcurgerea mai multor nivele intr-un interval scurt de timp. Dobandirea si fixarea vocabularului sunt facilitate de repetitie si accentul pus pe conversatie. Temele atractive, materialele de curs diverse si, nu in ultimul rand, tehnicile inovative de predare stau la baza succesului dovedit al acestor experiente de invatare.

Programele de dezvoltare personala adaptate scolarilor sunt concepute pentru a aduce o completare absolut necesara pregatirii academic, cu deprinderi practice care constituie un ajutor real in viata de zi cu zi, in asigurarea viitorului stralucit pe care ii dorim cu totii pentru copii nostri.

Modulele cuprinse in scolile de vara au urmatoarele teme principale:

 • tehnici de invatare – dobandirea si gestionarea informatiilor
 • lucrul in echipa
 • leadership
 • realizarea proiectelor

prezentari publice

La solicitarea parintilor, conceptul Play!Learn a tot extins cu succes in ultimii ani si la pregatirea speciala pentru evaluarile nationale si concursurile scolare. Profesorii cu experienta acopera nevoile de recuperare, aprofundare sau pregatire suplimentara la matematica, limba romana, limbi straine, in cadrul unor cursuri foarte atractive care, prin utilizarea unor tehnici speciale de invatare, faciliteaza acumularea unui volum mare de informatii utile intr-o perioada scurta de timp si, in acelasi timp, stimuleaza spiritul de observatie, memoria, agerimea mintii, lucrul in echipa.

Stimularea conditiilor de testare este insotita de pregatirea psihologica pentru concursuri, ajutand astfel copiii sa faca fata cu brio oricarui examen .

Totodata, pentru a veni in sprijinul elevilor care doresc sa obtina certificari lingvistice (CAMBRIDGE, ECL, TOEIC, TOEFL, etc.), Alpha Language Center organizeaza sesiuni de pregatire ce includ evaluarea initiala, pregatirea speciala conform cerintelor de examinare si simularea testarilor.

ALPHA Langugage Center este Centru Acreditat de lnstruire si Testare ECL .

Sistemul de examinare ECL este un sistem deschis pentru fiecare categorie sociala, de la elevi pana la adulti. El testeaza capacitatea orala si scrisa de folosire a limbii in comunicarea cotidiana pe subiecte practice, profesionale si personale, cu grade diferite de complexitate. Examenul ECL este util in recunoasterea internationala a cunostintelor lingvistice, in certificarea cunostintelor de limbi straine necesare la efectuarea de studii, cercetari sau la obtinerea de locuri de munca in tarile din Europa si nu numai. Certificatul ECL este un “pasaport de limba”, cu ajutorul caruia se pot recunoaste la nivel international rezultatele obtinute in invatarea unor limbi si a diferitelor experiente lingvistice si inter-culturale.

lncepand din 2009, ECL a fast inclus pe lista examenelor internationale lingvistice acceptate la bacalaureat. Ca urmare, elevii care promoveaza pe parcursul invatamantului preuniversitar examene ECL pentru certificarea competentelor lingvistice in limbile engleza, franceza, germana, italiana sau spaniola au dreptul la recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la proba de evaluare a competentei lingvistice intr-o   limba de circulatie internationala,   la cerere.

ALC organizeaza sesiuni de pregatire pentru sustinerea ECL, precum si examenele propriu-zise, conform calendarului de examinare ECL.

Arta contribuie la dezvoltarea armonioasa a copiilor, iar programul nostru ii va ajuta sa se “imprieteneasca” cu o variata gama de discipline artistice: pictura, sculptura, fotografie, teatru, muzica, dans.

Lectiile de introducere a diferitelor tehnici artistice si de initiere in istoria artei sunt insotite de vizite la muzee si expozitii, de participarea la spectacole si evenimente culturale in cadrul atelierelor organizate in week-end, pe parcursul a 4 – 5 ore.

Astfel, pe parcursul unui an scolar, copiii sunt purtati intr-o calatorie minunata care le imbogateste educatia si le umple sufletele de frumos. Ghizii sunt pasionati profesori de arta care prin mijloace adaptate varstei, le deschid copiilor apetitul pentru acest tip de activitati.

Vizitam Muzeul National de Arta, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul Satului, Muzeul Taranului Roman, diferite expozitii si galerii si participam la spectacole organizate de Opera Nationala, Ateneul Roman, Sala Radio, Conservatorul George Enescu, precum si la alte evenimente culturale marcante.

Mens sana in corpore sano – este dovedit stiintific faptul ca activitatile sportive sustin si imbunatatesc activitatile intelectuale. De aceea, impre­ una cu partenerii nostri experimentati, va oferim programe complexe si variate de sport pentru copii.

Puteti opta pentru :

 • o singura disciplina: inot, atletism, arte martiale, basket, handbal, tenis, role, skate, patinaj, BMX, echitatie, yachting
 • un program complet de sport pentru copii: inot, atletism/tenis, fitness, sport de echipa, role/patinaj

De asemenea, organizam:

 • tabere de yachting
 • tabere de sporturi acvatice
 • master sport – un mix de sporturi de echipa si individuale care ofera copiilor posibilitatea de a experimenta diferite discipline sportive
 • evenimente sportive

Pentru a reusi in viata, copii au nevoie de mult mai mult decat de cunostintele teoretice dobandite prin programele scolare obisnuite. Asa cum se prezinta astazi, scoala romaneasca nu ii pregateste corespunzator pe copii pentru viata reala, lasand aceasta responsabilitate in seama parintilor. Prin conceptul Play!Learn, Alpha Language Center vine in sprijinul dumneavoastra cu un program diversificat de cursuri de dezvoltare personala, adaptat varstei copiilor.

Atelierele de dezvoltare personala sunt structurate pe module independente, dar care pot fi urmate intr-o succesiune logica ce asigura dezvoltarea abilitatilor si deprinderilor necesare pentru o buna integrare si succes in viata reala.

Principalele teme abordate sunt:

 • lucrul in echipa
 • socializare/comunicare
 • micul antrepenor
 • viitorul leader
 • dezvoltarea proiectelor
 • public speaking
 • meseria mea viitoare – program de prezentare a mai multor meserii, cu vizite la diferite locuri de munca
 • ecologie si voluntariat

Ne dorim sa venim in sprijinul parintilor copiilor cu dizabilitati prin activitati de educare si integrare sociala adaptate nevoilor lor.

Programele sunt dezvoltate in colaborare cu specialisti in terapia copiilor cu dizabilitati si includ:

 • sport pentru toti – inot, jocuri de echipa adaptate, gimnastica de intretinere
 • logopedie
 • terapie prin arta
 • limbi straine pentru copii cu dizabilitati
 • recuperare scolara

De asemenea, prin programele de initiere in voluntariat, ii cooptam si pe copii in acest gen de activitati, creand astfel un mediu placut de lucru in care sunt facilitate comunicarea si socializarea.

Si parintii invata, nu-i asa? Cum sa devenim parinti mai buni, cum sa crestem, odata cu copiii nostri,cum sa raspundem corect nevoilor lor de dezvoltare? La toate aceste intrebari puteti afla raspunsurile participand la cursurile de parenting organizate prin programul Alpha Development.

Cursurile sunt structurate pe 3 niveluri:

 • parinti pentru copii de 0-6 ani
 • parinti pentru copii de 6-12 ani
 • parinti pentru copii de peste 12 ani

Fiecare curs se desfasoara pe durata a 6 saptamani, cate o sedinta de 2 ore, saptamanal si sunt facilitate de traineri cu experienta, utilizand tehnicile licentiate TOOLBOX   PARENTI NG, sub egida Fundatiei Corporeanima. Dobanditi o trusa completa de instrumente pentru cres­ terea copiilor intr-o maniera practica, pozitiva si distractiva. Puteti partici­ pa la aceste cursuri chiar in timp ce copilul dumneavoastra ia parte la alte cursuri de limbi straine sau dezvoltare personala organizate de ALC.