Certificare ECL

Certificare ECL

Centru Acreditat de Instruire și Testare ECL - recunoaștere internațională a abilităților tale lingvistice

Alpha Language Center se diferențiază de alte centre de profil și pentru faptul că este Centru Acreditat de Instruire și Testare ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) pentru limbile engleză, germană, franceză, spaniolă și italiană.

 

Ce reprezintă sistemul de examinare ECL?

Acesta este un sistem deschis pentru orice categorie de vâstă. Prin intermediul său se testează capacitate de comunicare orală și scrisă și folosirea limbii în comunicarea cotidiană pe subiecte practice, limbaj de afaceri și general, cu grade diferite de complexitate.

 

De ce este utilă susținerea unei examinări ECL?

Examenul ECL se bucură de o recunoaștere internațională, atestând cunoștințele de limbi străine necesare la efectuarea de studii, cercetări sau la obținerea unui loc de muncă într-o țară străină, europeană sau nu.

Certificatul ECL este asimilat cu un pașaport de limbă, cu ajutorul căruia sunt validate, la nivel internațional, rezultatele obținute în învățarea unor limbi și a diferitelor experiențe lingvistice și interculturale.

Examenul ECL este util inclusiv pentru liceeni deoarece a fost inclus pe lista examenelor internaționale lingvistice acceptate în cadrul examenului de bacalaureat. Astfel, elevii care promovează pe parcursul învățământului preuniversitar examene ECL pentru certificarea competențelor lingvistice în limba engleză, au dreptul la recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la proba de evaluare a competenței lingvistice înt-o limbă de circulație internațională, la cerere.

1