Politică Cookie

Politică Cookie

Operatorul

ALPHA LANGUAGE CENTER este operator de date cu caracter personal in sensul Regulamentului UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Date de identificare ale Operatorului ALPHA LANGUAGE CENTER:

Alpha Language Center

Adresa: Strada Pictor Ștefan Luchian, nr.15, Sector 2, Bucuresti, Romania

Telefon : (+4) 021 89 20 910

Email: office@alpha-educational.ro

Web : www.alpha-educational.ro

Legislație aplicabilă

Prelucram Cookies intr-un mod legitim si legal, fara a incalca drepturile si libertatile utilizatorilor, cu respectarea legislatiei protectiei datelor cu caracter personal Regulamentul  (UE) 2016/679 si Legea nr. 190/2018 precum si a legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal si securitatea datelor, Directiva 2002/58/CE privind securitatea datelor personale si protejarea confidentialitatii in sectorul comunicatiilor publice si Legea nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Ce este si care este rolul unui cookie

Un Cookie este un mic fiseier neexecutabil. Acest fisier este format din cifre si litere, nu este un program software care ruleaza in terminal/calculator, nu contine virusi sau spyware. Acesta nu poate accesa/citi informatii de pe HD-ul utilizatorului. 

            El va fi intalnit si sub denumiri precum “Browser Cookie”sau“Internet Cookie”.

            Prin plasarea de cookie in terminalul unui utilizator, se pastreaza informatii ce permit site-ului sa recunoasca un anumit browser. Serverul va recunoaste astfel browserul atata vreme care cookie va fi activ (pana la stergere sau expirare a valabilitatii).

            Cookies reprezinta instrumente legale si utile pe care un operator le foloseste pentru:

  • a asigura functionalitatea normala a site-ului;
  • pentru analiza eficienta a designului;
  • pentru a crea statistici si profiluri anonime privind comportamentul utilizatorilor pe site;
  • pentru a asigura diferite functionalitati si personalizarea anumitor setari ale site-ului precum:
  • logarea pe site si retinerea datelor de logare pentru sustinerea experientei viitoare a utilizatorilor;
  • limba in care este accesat si vizualizat site-ul;
  • mentinerea/retinerea anumitor preferinte ale utilizatorilor privind produsele in cosul de cumparaturi, facand facil accesul utilizatorului la preferintele sale, pastrarea produselor in cosul de cumparaturi;
  • functionalitati ale aplicatiilor multimedia (sau similare) din alte site-uri sa ruleze pe site, pentru a imbunatati si a da valoare experientei pe site;
  • asigurarea securitatii de online banking;
  • pastrarea unui utilizator logat in contul sau din site (sau de e-mail);
  • optiunea de setare a monedei de exprimare a unor preturi/onorarii/tarife.
  • pentru eficientizarea publicitatii efectuate pe site sau prin intermediul unor terti;
  • pentru verificarea identitatii utilizatorilor angajati in tranzactii online ori pentru a asigura securitatea site-ului si a tranzactiilor;

Atenție la ce cookies dezactivați

Cum am aratat, Cookies sunt parti importante pentru ca navigarea pe internet sa se desfasoare in bune conditii, utilizand tehnologia de care dispunem in aceasta perioada.

            Avem cu totii obligatia legala de a informa utilizatorii asupra cookies folosite, pentru ca aceste plasari de cookies reprezinta prelucrari de date cu caracter personal.

            De asemenea aveti dreptul de a va seta preferinte privind utilizarea de cookies pe un anume site, iar noi va respectam aceste drepturi.

            Insa, avand in vedere functiile si rolul indeplinit de aceste cookies, este necesar sa fiti foarte atenti cand dezactivati cookies si sa o faceti doar dupa ce ati inteles pe deplin rolul lor.

            Exista site-uri care nu vor mai functiona corect sau complet daca dezactivati/respingeti toate cookies folosite.

            Trebuie sa va informam ca prin dezactivarea cookies nu inseamna neaparat ca “vom scapa de publicitate” ci doar ca utilizatorul nu va mai primi publicitate relevanta, adica publicitate bazata pe preferintele si interesele sale, ce ar fi putut fi evidentiata cu ajutorul datelor culese de cookies din comportamentul de navigare al utilizatorului. 

"Third party cookies" - Cookiurile plasate de terți

Unele functionalitati sau sectiuni ale unui site, pot exista pe site datorita furnizarii lor de terti (terte parti). Acestea pot plasa cookies prin intermediul unui alt site, pentru ca acestea nu sunt transmise de proprietarul respectivului site.  Third party cookies: Facebook, Twitter, Linkdin etc.

            Pe anumite pagini, tertii isi pot seta seturi de cookies anonime, ce au ca scop monitorizarea unei aplicatii anume, pentru a o particulariza ulterior sau pentru a-i urmari performantele, potrivit datelor colectate anonim. Site-ul pe care sunt plasate aceste cookies nu poate accesa acest tip de cookies, pentru ca nu apartin site-ului, ci tertei parti, asa cum nici o terta parte nu are acces la cookies ale site-ului de referinta.

            Astfel, atunci cand accesezi butoanele din site pentru reteaua de socializare asociata, iti vor fi prelucrate cookies de respectiva retea de socializare, si nu de site-ul din care ai facut click pe butonul retelei de socializare; la fel se intampla si atunci cand este distribuit continut de pe site, pe retele de socializare, nu site-ul va prelucreaza cookies, ci reteaua de socializare pe care a fost distribuit continutul. 

Pentru cât timp sunt prelucrate cookies

Perioada de valabilitate a unui cookie depinde de scopul pentru care este folosit acel cookie.

            Exista cookies persistente care sunt retinute in site si sunt folosite la fiecare accesare a site-ului de catre utilizatorul respectiv.  Acestea pot fi setate la o perioada de valabilitate determinata.

            Exista cookies valabile per sesiune, ceea ce inseamna ca dupa ce utilizatorul paraseste site-ul, acestea nu mai sunt retinute.

            Valabilitatea cookies folosite de acest site, o puteti vedea in sectiunea dedicata informarii asupra tipurilor de cookies folosite, cu toate detaliile si informatiile aferente.

Consințământul, Dreptul de Opoziție și Retragerea Consimțământului

Nu urmarim in mod implicit experienta de navigare a utilizatorilor pe site, fara ca a avea acordul acestora.  Aveti posibilitatea sa va setati preferintele sau sa acceptati toate prelucrarile de date.  Puteti de asemenea sa le respingeti pe toate; in acest caz vor ramane active doar cookies strict necesare.

            Va puteti seta de asemenea preferintele „Do not track”. In functie de browserul pe care il folositi, aceasta functie este disponibila, Daca folositi Firefox, Chrome, Safari, Internet Explorer, Opera, puteti seta aceasta optiune.

            Daca veti activa optiunea“Do not track”, site-ul nostru va respecta aceasta optiune.  Aceasta optiune o puteti seta si in situatia in care doriti ca site-urile sa nu mai urmareasca activitatea, inclusiv in situatia in care initial v-ati exprimat consimtamantul. Este un mod de a va retrage consimtamantul.

            In cazul in care nu ati activat “Do not Track”,  pe site va va aparea un pop-up de unde va puteti seta preferintele privind cookies, astfel veti putea decide daca sunteti de acord cu prelucrarea, caz in care veti accepta cookies sau nu sunteti de acord cu prelucrarea, caz in care nu veti accepta cookies.

            In situatia in care doriti sa va retrageti consimtamantul, este necesar sa mergeti in setarile browserului si sa stergeti istoricul de navigare al browserului. Operatiunea va strerge pentru toate site-urile vizitate, modulele cookies.

            Daca insa doriti ca modulele cookies sa fie sterse doar pentru un anumit site (retragerea consimtamantului asupra prelucrarii) este necesar sa mergeti in setarile de confidentialitate ale browserului  ›››››› “All cookies and site data” (Toate cookies și datele site-ului) si stergeti toate cookies aferente acelui site.

            Va puteti retrage consimtamantul si prin intermediul formularului de retragere a consimtamantului sau prin a seta “modifica/schimba consimtamant”.

Ce cookies prelucrează acest site

Acest site foloseste Cookies, pentru a asigura functionalitatea site-ului, pentru a asigura diferite optimizari ale site-ului si pentru ca interactiunea pe acest site sa fie una benefica.

            Iata mai jos o informare completa asupra tuturor Cookies folosite pe acest site:

 

  1. Cookies Necesare

NUME COOKIE

DESCRIEREA SCOPULUI

TIP

VALABIL

CookieConsent

Stocheaza starea consimtamantului  a utilizatorului pentru domeniul curent

HTTP

 1 an

elementor

Acest Cookie permite proprietarului site-ului web sa implementeze sau sa schimbe continutul site-ului web in timp real

HTTP

persistent

Google Fonts API

(Google Fonts)

Folosit pentru a afisa fonturi speciale in site

HTTP

1 zi

Google Maps API

(Google MAPS)

Acest cookie este folosit pentru afisarea hartii in site si pentru ca utilizatorul sa poata interactiona cu aceasta.

HTTP

per sesiune

    
  1. Cookies Statistice

NUME COOKIE

DESCRIEREA SCOPULUI

TIP

VALABIL

_ga (Google Analytics)

Inregistrează un ID unic care este utilizat pentru a genera date statistice despre modul in care vizitatorul foloseste site-ul web.

HTTP

2 ani

_ga_# (Google Analytics)

Folosit de Google Analytics pentru a culege date referitoare la numărul de vizite pe care un utilizator le-a facut pe site, precum și datele pentru prima și cea mai recentă vizită.

HTTP

 2 ani

_gat_gtag_UA_*_1

(Google Tag Manager)

Folosit pentru a stoca si urmari conversiile

HTTP

1 ora

Starea dumneavoastră actuală: Permitere toate. 

ID consimțământ: z4ZF+i8SMVq9cddS7VpFBPvUTNnsA4U0uEftDW6B/vysNjWEvnDSkw==Dată consimțământ: joi, 10 decembrie 2020, 18:04:05 EET

Schimbați consimțământul dumneavoastră  |  Retragere consimțământ