Interpretariat

Interpretariat

Mesajul tău pe înțelesul lor

Suntem mândri de calitatea serviciilor noastre de interpretariat deoarece colaborăm numai cu experți ce au o vastă experiență într-un anumit domeniu. Astfel, îți putem pune la dispoziție un interpret care să îți ofere ajutor la întâlnirea cu un medic, avocat sau notar, dar și un interpret specializat pe domeniul de afaceri, atunci când organizezi o conferință internațională.

Gama noastră de servicii include atât serviciile de interpretare față în față, atunci când interpreții sunt prezenți la locul evenimentului/întâlnirii, dar și servicii de interpretariere telefonică sau video, în momentul în care este vorba de întâlniri sau apeluri remote.

De asemenea, interpretariatul poate fi simultan sau consecutiv.

Interpretariatul simultan este folosit, în general, la evenimente de dimensiuni mari precum conferințe, seminarii, congrese în care sunt utilizate sau este nevoie de două sau mai multe limbi străine. El reprezintă procesul prin care un interpret autorizat redă conversația în limba țintă, fără a aștepta terminarea discursului în limba sursă, interpretarea având loc în timp real, cu ajutorul echipamentului tehnic. Și acesta se împarte, la rândul său, în două tipuri: interpretariat de conferință (interpetul lucrează într-o cabină antifonată, ascultă mesajul vorbitorului în cască, îl reproduce aproape simultan în microfon, iar auditorii din sală îl pot asculta în căști) și chochoutage/whispering (când interpretul se află în mijlocul unui grup mai restrâns de auditori și reproduce mesajul vorbitorului la o intensitate mai scăzută, dar care poate fi ușor percepută, sau lângă o anumită persoană și interpretează direct la urechea acesteia).

Interpretariatul consecutiv este folosit în cazul grupurilor mici, întâlnirilor de afaceri, ghizilor turistici sau în diferite situații cu relevanță juridică (în fața ofițerului stării civile, la încheierea actelor notariale, în prezența organelor de cercetare penală). Acesta reprezintă metoda prin care unui prezentator i se permite să vorbească pentru o anumită perioadă de timp (de obicei, sub un minut) după care interpretul traduce în limba țintă. Interpretariatul consecutiv se poate realiza pe domenii diferite și cu ocazii diferite (videoconferințe, interpretariat telefonic, servicii pentru ghizi turistici, întâlniri de afaceri, training-uri sau workshop-uri restrânse).

Avem posibilitatea de a-ți oferi un pachet complet de servicii în care includem atât serviciul de interpretariat, cât și echipamentele tehnice necesare.  Echipamentele folosite sunt de ultimă generație, iar tipul și numărul acestora se stabilesc în funcție de particularitățile fiecărui eveniment.

În funcție de specificul evenimentului și bugetul disponibil, te ajutăm să alegi soluția potrivită. Contactează-ne și povestește-ne despre nevoile tale astfel încât să venim cu o propunere imposibil de refuzat.

1